Optimalizace procesu expedice a skladování hotových výrobků ve společnosti RS maso CZ, s.r.o.
20.12.2021
Předmětem projektu byla optimalizace procesu expedování a skladování hotových výrobků s cílem dosažení vyšší produktivity a průchodnosti expedice a také lepšího využití skladovacích prostor. Součástí projektu bylo i navržení informační podpory procesu expedování.
Zákazník se rozhodl investovat do nové expediční technologie a rozšířit prostory expedice přístavbou s cílem zvýšit kapacitu a průchodnost expedice. Spolupráci jsme zahájili vstupní analýzou formou provedení logistického auditu. Na audit navázal optimalizační projekt, který probíhal v následujících fázích:
- procesní návrh - navrhli jsme nové procesy expedování. Jednalo se kombinaci "pásové" a "hnízdové" expedice čtyř růzmých částí sortimentu: vepřové a hovězí maso, uzeniny, drůbeží maso a mražené výrobky.
- návrh layoutu - navrhli jsme uspořádání jednotlivých prostor pro jednotlivé části expedice s využitím nové přístavby.
- návrh technologií - navrhli jsme druhy a typy technologií: dopravníky, vážní místa, terminály.
- výkonové parametry - ověřili jsme výkonové parametry expedice, a to i z pohledu budoucího obchodního rozvoje zákazníka
- informační podpora - navrhli jsme úpravy informačního systému podporujíícho procesy skladování a expedování tak, aby bylo dosaženo maximální podpory procesů ze strany systému, aby bylo dosaženo maximální průchodnosti expedice a aby bylo dosaženo vyšší produktivity a byly odstraněny ztrátové činnosti a časy.
Projekt trval cca 3 měsíce.