Optimalizace procesu expedice a skladování hotových výrobků ve společnosti RS maso CZ, s.r.o.

20.12.2021

Předmětem projektu byla optimalizace procesu expedování a skladování hotových výrobků s cílem dosažení vyšší produktivity a průchodnosti expedice a také lepšího využití skladovacích prostor. Součástí projektu bylo i navržení informační podpory procesu expedování.

Zákazník se rozhodl investovat do nové expediční technologie a rozšířit prostory expedice přístavbou s cílem zvýšit kapacitu a průchodnost expedice.  Spolupráci jsme zahájili vstupní analýzou formou provedení logistického auditu. Na audit navázal optimalizační projekt, který probíhal v následujících fázích:

  • procesní návrh - navrhli jsme nové procesy expedování. Jednalo se kombinaci "pásové" a "hnízdové" expedice čtyř růzmých částí sortimentu: vepřové a hovězí maso, uzeniny, drůbeží maso a mražené výrobky. 
  • návrh layoutu - navrhli jsme uspořádání jednotlivých prostor pro jednotlivé části expedice s využitím nové přístavby.
  • návrh technologií - navrhli jsme druhy a typy technologií: dopravníky, vážní místa, terminály.
  • výkonové parametry - ověřili jsme výkonové parametry expedice, a to i z pohledu budoucího obchodního rozvoje zákazníka
  • informační podpora - navrhli jsme úpravy informačního systému podporujíícho procesy skladování a expedování tak, aby bylo dosaženo maximální podpory procesů ze strany systému, aby bylo dosaženo maximální průchodnosti expedice a aby bylo dosaženo vyšší produktivity a byly odstraněny ztrátové činnosti a časy.

Projekt trval cca 3 měsíce.